Search
Close this search box.

Velikost fotek na instagram

Jaké jsou rozměry příspěvků na Instagram?

Instagram umožňuje přidávat různé typy příspěvků, jako jsou fotografie, videa, carousely (série fotografií), Reels a IGTV videa. Zde jsou doporučené velikosti pro každý typ příspěvku:

1. Fotografie: Doporučená velikost pro fotografii je 1080 x 1080 pixelů. Instagram však podporuje i větší velikosti až do 2048 x 2048 pixelů.
2. Videa: Doporučená velikost videa je 1080 x 1080 pixelů. Pokud však video má jiný poměr stran, Instagram jej automaticky přizpůsobí. Maximální délka videa na Instagramu je 60 sekund.
3. Stories: Doporučuje se rozlišení 1080 x 1920 pixelů, což odpovídá poměru stran 9:16
4. Carousely (série fotografií): Každá fotografie v carouselu musí mít stejnou velikost a poměr stran jako jednotlivé fotografie, které nahráváte jako samostatné příspěvky. Doporučená velikost tedy závisí na tom, jaké fotografie v carouselu používáte.
5. Reels: Doporučená velikost pro Reels je 1080 x 1920 pixelů (poměr stran 9:16). Maximální délka Reels videa je 60 sekund.
6. IGTV: Doporučená velikost pro IGTV videa je 1080 x 1920 pixelů (poměr stran 9:16). Minimální délka IGTV videa je 1 minutu a maximální délka je 60 minut.

Je také důležité dbát na to, aby byly soubory dostatečně komprimované a nebyly příliš velké, aby se rychle načítaly a nezatěžovaly připojení uživatele.

Snižuje Instagram kvalitu fotek?

Ano, Instagram může snížit kvalitu fotek při nahrávání na platformu. Při nahrávání fotek na Instagram se fotografie obvykle komprimují, aby se zmenšil soubor a urychlilo se načítání stránky. Tento proces komprese může mít vliv na kvalitu fotografie a může vést k rozmazání nebo ztrátě detailů.

Pro maximalizaci kvality fotografií na Instagramu doporučuji:

1. Používat co nejkvalitnější fotografie – čím vyšší je kvalita originální fotografie, tím menší bude ztráta kvality po kompresi.
2. Nahrávejte fotografie v optimálním rozlišení – větší rozlišení fotografií bude mít větší souborovou velikost, ale bude méně komprimované.
3. Dodržujte doporučené rozměry fotografií pro daný typ příspěvku – pokud použijete správné rozměry, fotografie bude méně ořezaná a deformovaná po kompresi.
4. Používat vhodný formát fotografií – nejlepší formát pro fotografie na Instagramu je JPEG.

Pamět si také, že zobrazení fotografií na různých zařízeních může mít vliv na to, jak dobře vypadají. Rozdíly v kontrastu, jasu a kalibraci barev na různých zařízeních mohou mít vliv na to, jak se fotografie zobrazí na displeji.

Jak změnit rozměry fotek?

Existuje několik způsobů, jak změnit rozměry fotek, a záleží na tom, zda používáte počítač nebo mobilní zařízení. Způsoby, jak se dá změnit velikost fotky najdete v tomto článku.

Je důležité si uvědomit, že změna rozměrů fotek může mít vliv na kvalitu fotografie. Pokud zmenšíte rozměry fotografie, může dojít k ztrátě detailů a rozmazání. Proto je důležité změnit rozměry fotografií s cílem zachovat co nejvyšší kvalitu a neztratit důležité prvky fotografie.

Jak přidat na Instagram fotku na šířku nebo na výšku?

Ano, jde to! Jestli chcete přidat na Instagram fotku na výšku nebo na šířku tak, aby se neořízla do čtverce, stačí kliknout na tlačítko, které vaši fotku automaticky upraví, aby byla v nejlepším možném poměru stran.

Stačí kliknout na ikonu dvou šipek v levém dolním rohu a Instagram fotku přidá celou!

SPECIÁLNÍ NABÍDKA

50% SLEVA

na digitální verze obou kalendářů pro rok 2024